Nederlandse handballers zien EK-kansen slinken

Bondscoach Joop Fiege (links) en Gino Smits. © Lé Giesen (MGL)
De Nederlandse handbalmannen zijn een maatje te klein gebleken in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen olympisch kampioen Denemarken: 24-36.
Door de nederlaag is de kans op deelname aan het EK, volgend jaar in Kroatië, klein geworden voor de ploeg van bondscoach Joop Fiege.

Slechte start
Bij de rust leidde Denemarken al met 10-18. Na de pauze was de afronding bij de thuisploeg aanvankelijk beter verzorgd en was ook de verdediging wat hechter. In de slotfase liep de olympisch titelhouder weer ver weg bij Nederland.

Hongarije
De uitwedstrijd in november eindigde in een nederlaag van 29-20 voor Oranje, dat zondag nog in en tegen Hongarije aantreedt. Denemarken is nu zeker van het EK-ticket.

Ravensbergen
Voormalig Targos/BEVO-doelman Bart Ravensbergen verdedigde het doel van de Nederlandse mannen, terwijl Jorn Smits uit Geleen ontbrak vanwege een blessure. Fiege gunde ook een andere oud-speler van BEVO, Mark van den Beucken, speeltijd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!