Boze Verstappen: Dit houd ik niet lang meer vol

© ANP
Max Verstappen heeft het helemaal gehad met alle pech die hem dit seizoen treft bij Red Bull.
"Dit is gewoon een drama", zei de Nederlandse Formule 1-coureur bij Ziggo Sport, nadat hij in de Grote Prijs van België weer was uitgevallen met een mechanisch probleem.

Zesde uitvalbeurt

"Hoe lang ik dit nog volhoud? Niet lang meer, dat is zeker", brieste de coureur. Voor de zesde keer in twaalf grands prix moest Verstappen de race voortijdig verlaten. Bijna iedere keer ging zijn bolide stuk.

Fans

Verstappen is daarom boos op zijn team. "Dit is enorm teleurstellend. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor al die fans die een duur kaartje hebben gekocht om hier te komen kijken. En dan val ik na acht ronden uit. Dat mag niet gebeuren bij een topteam. Dan kan je wel zeggen dat ik geen geluk heb, maar dit heeft niets met geluk te maken. Dit is gewoon slecht."
© ANP

Vermogen

Bij het ingaan van de achtste ronde voelde Verstappen ineens het vermogen van de Renault-motor in zijn auto wegvallen. "Ik probeerde nog wat dingen te veranderen, maar hij deed niets meer. We moeten zorgen dat dit niet meer gebeurt, dit mag niet bij een topteam. Wat nu? Volgende week gaan we naar Monza toe, dat wordt ook helemaal niets."

Ketting

Verstappen weet dat hij voorlopig aan de ketting ligt bij Red Bull, dat hem twee jaar geleden in een Toro Rosso liet debuteren in de Formule 1 en hem vorig seizoen de kans gaf bij het eigen topteam. De stoeltjes bij de twee topteams Mercedes en Ferrari zijn bovendien voor komend seizoen bezet. "Dit houdt geen stand op deze manier", zei vader Jos Verstappen. "We moeten ons allemaal even beraden en met elkaar om de tafel gaan."

Ontzettend moeilijk

"Dit is ontzettend moeilijk voor Max, ik merk dat hij zeer teleurgesteld is", gaat de vader van de racesensatie verder. "Het is op deze manier moeilijk om steeds weer de motivatie op te brengen. Hij doet het ontzettend goed in de kwalificaties, is steeds sneller dan zijn teamgenoot, maar dan staat hij na een paar rondjes weer aan de kant. Dat mag niet gebeuren, zeker niet voor een topteam. Max doet niets verkeerd, hij kan het materiaal niet kapot maken. Het materiaal is gewoon niet goed genoeg."