Directeur VVV wil stadionverboden na racistische leuzen fans

VVV-stadion De Koel in Venlo. © Jack Kochanowski
De supporters die zich zondag tijdens de wedstrijd VVV-PSV schuldig hebben gemaakt aan racisme, krijgen mogelijk een stadionverbod.
Directeur Marco Bogers van VVV zei dat maandag na een oproep door de politie om bewijsmateriaal in te leveren.

Geschrokken

De directeur zegt geschrokken te zijn van de racistische uitspraken. "Uiteraard zullen wij als club en samen met de KNVB alle maatregelen nemen die nodig zijn en de hoogst mogelijke straf. En dat is jarenlang stadionverbod. De mensen zijn nog niet opgespoord. De politie is ermee bezig", zegt hij in het L1-programma AvondGasten.

Donkere spelers

De politie zoekt vooral mensen die beelden hebben gemaakt van supporters die zich schuldig maakten aan racistische uitingen tegen donkere spelers van PSV. Hoewel er beelden zijn van het tumult op de tribune, kan de politie nog onvoldoende herleiden wie zich aan racisme schuldig hebben gemaakt.

Mobieltje

"We hopen dat mensen met hun mobieltje beelden hebben gemaakt, zodat we aan de hand van gezichten de identiteit kunnen ontlenen. Daarna kunnen we in overleg met het Openbaar Ministerie bekijken welke strafbare feiten er begaan zijn", aldus een woordvoerster van de politie.

'Zeer zware sanctie'

Volgens Bogers zullen door VVV passende maatregelen worden getroffen tegen de betreffende supporters. "Ik wil nog niet vooruit lopen op de strafmaatregelen, maar het lijkt me logisch dat er een zeer zware sanctie aanhangt als men die mensen opspoort."