Basketbal: komend seizoen vijf buitenlanders per ploeg

De clubs in de Dutch Basketball League, waarin ook BS Weert speelt, mogen komend seizoen maximaal vijf in plaats van vier niet-Nederlandse spelers aantrekken.
Wel moet er bij wedstrijden in de DBL altijd minimaal één Nederlandse speler binnen de lijnen staan.

Haaks

De regeling staat haaks op de roep om Nederlands talent de ruimte te geven zich in de DBL te kunnen ontplooien. Die zullen bij clubs die het zich kunnen veroorloven een extra Amerikaan aan te trekken nog meer op de bank moeten zitten dan nu al het geval is.

Omarmen

Joost Padberg van BS Weert denkt dat het allemaal zo'n vaart niet zal lopen, al zullen veel supporters deze verruiming omarmen: "Die willen toch vaak buitenlandse geweldenaren zien die er twintig per wedstrijd ingooien. Voor het Nederlandse basketbal denk ik dat het geen goede zaak is."

Kern

Padberg heeft van meerdere clubs begrepen dat zij niet meer dan twee à drie Amerikanen zullen aantrekken en dat zij het met de Nederlandse kern zullen doen. Vijf Amerikanen bij Weert is voor zover Joost Padberg het kan inschatten, niet mogelijk. "Financieel had onze club het de laatste jaren sowieso niet gemakkelijk. Er zijn weinig clubs in de competitie die zich deze uitbreiding kunnen veroorloven."