Fortuna verliest opnieuw met 3-1 in Eindhoven

© Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven met 3-1 verloren.
De Fortunezen moesten in Eindhoven na nauwelijks vier minuten de bal al uit het doel halen toen de thuisploeg de eerste de beste aanval met succes afrondde: 1-0.

Hadzhiev

De geel-groenen moesten even slikken en kregen pas na een minuut of twaalf de eerste doelkans, maar Hadzhiev kopte de bal over. Vijf minuten later was het dan toch gelijk, toen Hadzhiev uit een hoekschop van Bassan de bal in het Eindhoven-doel werkte: 1-1.

Swinkels

Fortuna bleef aanvallen, maar keeper Swinkels bleek een sta-in-de-weg en wist ook de aanval van Vitor Saba, die alleen op hem afkwam, te keren.
© Niels van Renen
Na rust ging Fortuna op de ingeslagen weg verder. In de 56e minuut omspeelde Stokkers meerdere verdedigers, kwam oog in oog met keeper Swinkels, maar zag bal van de doellijn gered worden. Kort daarna maakte Lieder uit een voorzet van Gunst de tweede treffer voor Eindhoven.

Tergend langzaam

Fortuna ging opnieuw op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam tien minuten voor tijd met 3-1 achter toen Swinnen zijn schot tergend langzaam via de paal in het Fortuna-doel zag rollen. De Sittardenaren probeerden nog terug te komen, maar het schot van Sjoerd Ars ging over het Eindhoven-doel.
Fortuna Sittard verloor met 3-1 en dat was de stand, die voor het vierde achtereenvolgende seizoen in de lichtstad op het scorebord verscheen.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.