Voormalig wereldkampioenen naar WK veldrijden Valkenburg

Marianne Vos. © ANP
De voormalig wereldkampioenen Marianne Vos en Thalita de Jong maken deel uit van de selectie voor het WK veldrijden, komend weekeinde in Valkenburg.
Bondscoach Gerben de Knegt heeft beide rensters, die kwakkelden met hun gezondheid, opgenomen in het vijftal dat Nederland vertegenwoordigt. De mannenploeg wordt uiteraard aangevoerd door topfavoriet Mathieu van der Poel, zondag nog winnaar van de wereldbekercross in Hoogerheide.

Rust

Zevenvoudig wereldkampioene Vos nam rust nadat ze rond oud en nieuw werd gehinderd door een aanhoudende verkoudheid. Gevreesd werd dat ze niet op tijd fit zou zijn voor het WK, maar bij haar rentree in Hoogerheide eindigde de Brabantse als vierde. De Jong, wereldkampioene in 2016, kende een jaar vol blessureleed en reed de afgelopen weken slechts een paar veldritten.

Kampioene

De vrouwenploeg bestaat verder uit Nederlands kampioene Lucinda Brand, Maud Kaptheijns en Annemarie Worst. Bij de mannen komen verder Lars van der Haar, Corné van Kessel, David van der Poel en Stan Godrie in actie. "Mathieu van der Poel heeft zondag nogmaals bewezen dat hij klaar is voor het WK", aldus De Knegt. "Ook zijn broer David laat zien dat zijn vorm uitstekend is. Lars van der Haar en Corné van Kessel hebben na een mindere dag in Nommay laten zien klaar te zijn voor het WK in eigen land."

'Klasse getoond'

De Knegt rekent ook op Vos. "Ze heeft zondag haar klasse getoond en zal deze week de laatste puntjes op de i zetten. Ik ben blij dat Thalita de Jong weer fit is en een voormalig wereldkampioen is zeker een versterking van de selectie. Ook bij de vrouwen kunnen we volgende week meedoen voor het podium."