EVV Echt en Fortuna Sittard delen de punten

© Jack Kochanowski
EVV en Fortuna Sittard hebben in een vriendschappelijk duel ter gelegenheid van de ingebruikname van een nieuw kunstgrasveld de punten gedeeld. In Echt werd het 2-2.
EVV kreeg al na twee minuten de kans via Shaquille Simmons de score te openen, maar keeper Aykut Özer redde. Een minuut later was het na een handsbal van Clint Essers vanaf elf meter raak. Oud- Fortunees Rick Polman joeg de bal in de touwen: 1-0.

Kopbal

Fortuna Sittard had daarna veel balbezit, maar werd niet of nauwelijks gevaarlijk. Halverwege de eerste helft kopte Jeremy Lemmens de bal in het Fortuna-doel en stond EVV met 2-0 voor.
Nog voor de rust kwam Fortuna Sittard tot 2-1 terug. Mickaël Malsa werd vrijgespeeld door Djibril Dianessy en schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het EVV-doel.

Ospitalieri

Na rust domineerde Fortuna Sittard, maar slaagde er pas zo'n twintig minuten voor het einde gelijk te komen met EVV toen Marco Ospitalieri uit een vrije trap de 2-2 op het scorebord bracht. Fortuna drong daarna nog aan, maar kwam niet meer tot scoren.
Fortuna trad in Echt aan zonder Miguel Santos, Lisandro Semedo, André Vidigal en Perr Schuurs.