Sagan wint eerste etappe BinckBank Tour

© ANP
Peter Sagan heeft de eerste etappe van de BinckBank Tour gewonnen. De wereldkampioen won in de straten van Venray de sprint van het peloton.
De Slowaak van Bora-Hansgrohe had een banddikte voorsprong op de Duitser Phil Bauhaus. De Deen Magnus Cort Nielsen legde beslag op de derde plaats.
Sagan wordt ook de eerste klassementsleider in deze etappewedstrijd, die voorheen als Eneco Tour bekend stond. Hij heeft 1 seconde voorsprong op Laurens de Vreese, die bonificatiesecondes pakte bij de sprints in de Gouden kilometer. Phil Bauhaus is met 4 seconden achterstand op Sagan derde.
De etappe ging in Breda van start en eindigde 170 km verder in Venray. Een kopgroep van vier renners met Elmar Reinders, de Brit Mark MacNally en de Belgen Laurens de Vreese en Piet Allegaert kreeg weinig ruimte van het peloton en werd enkele kilometers voor de finish achterhaald.

Tijdrit?

Dinsdag wordt in Voorburg de tweede etappe van de BinckBank Tour verreden. De renners komen dan in actie in een individuele tijdrit over negen kilometer.