Van der Breggen optimistisch over individuele tijdrit

© Jean-Pierre Geusens
Nederland verschijnt dinsdag met drie toptroeven aan de start van het WK tijdrijden. En één daarvan is Anna van der Breggen van team Boels-Dolmans.
In het Noorse Bergen hoopt zij de andere twee Nederlandse wielrensters, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk, achter zich te houden.

Teleurstelling

Zondag liep Van der Breggen (27) met haar ploeg tegen een teleurstelling aan door het missen van het goud tijdens de ploegentijdrit. "Die tegenvaller was echt niet zo groot als iedereen dacht. Tweede worden is ook nog goed, en ik voelde me prima. Al betekent dat niet dat ik dan automatisch ook in een individuele tijdrit zo voor de dag kom."

Kapot gaan

Voor de rit van dinsdag heeft zij goede hoop. "De vorm is goed", aldus Van der Breggen. "Bij een ploegentijdrit gaat het om veel intervallen kunnen rijden, korte stukjes met een hoge snelheid op kop en dan weer proberen te herstellen. In een individuele tijdrit moet je kunnen indelen en zorgen dat je niet te vroeg kapot gaat."
De vrouwen zullen dinsdag om 15:35 uur beginnen aan het parcours van 21,1 kilometer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!