Knieblessure zit Danny Schreurs dwars

Danny Schreurs. © Jack Kochanowski
Danny Schreurs ontbreekt vrijdag (20.00 uur) in de laatste competitiewedstrijd van Roda JC, thuis tegen FC Emmen.
De spits heeft al langer last van zijn knie en besloot donderdag na de training in overleg met de technische staf het duel tegen Emmen te laten schieten.

Goed gevoel

Door het wegvallen van Schreurs start Anco Jansen als diepste spits in de basis van Roda, dat zeker is van de derde plaats. "We gaan geen spelers rust geven met het oog op de nacompetitie", aldus trainer Rick Plum. "We willen met een goed gevoel de play-offs in en dat is niet het geval als je met een zeperd van het veld zou stappen."

Flauwekul

De uitslagen van vrijdag bepalen of Roda in de tweede ronde van de nacompetitie FC Emmen of FC Volendam treft. Roda kan daar een rol in spelen, maar Plum geeft aan daar niet mee bezig te zijn. "We willen deze wedstrijd winnen en het publiek iets bieden. Het is flauwekul om je bezig te houden met de vraag wie je in de nacompetitie al dan niet wilt ontlopen."

Op schema

Plum verwacht dat van de geblesseerde spelers Ramos, Van Berkel en Derix volgende week bij de selectie kunnen aansluiten. Voor Jacobs en Plat is het seizoen ten einde, terwijl Demouge in zijn revalidatie op schema ligt. Plum: "Het blijft in zijn geval afwachten, maar we hopen hem er in de play-offs weer bij te hebben."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!