Verstappen: 'Dit is gewoon schijtzooi, belachelijk'

© ANP
Na een zure Grand Prix van Hongarije was Max Verstappen niet mild voor Renault, zijn motorleverancier. "Je betaalt miljoenen voor een A-product, maar dit..."
In gesprek met Ziggo Sport blikte hij kort terug op de race. "Je pakt meteen die twee posities, je doet weer mee. En dan, ja, dan eindigt het."

Gewoon schijtzooi
Gevraagd naar zijn visie op het geheel, antwoordde Verstappen dat hij het 'gewoon schijtzooi' vond. "Dit is belachelijk. Het slaat nergens op. Wat er precies was met de motor? Dat interesseert me niet. Dit is gewoon enorm zuur", was de Limburgse coureur duidelijk.

Volgend jaar beter
Als er nog aan zijn auto gesleuteld moet worden, kan dat gevolgen hebben voor zijn volgende race in Spa. Hij krijgt dan mogelijk een gridstraf. "Dat kan best. Maar als dit zo makkelijk kapot blijft gaan, dan is dat voor de rest van het seizoen niet zo positief. Gelukkig is dat volgend jaar anders", doelt hij op de nieuwe motor die hij van Honda krijgt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!