Roda bezwijkt in slotfase alsnog tegen AZ

Robert Molenaar. © Etienne Zegers
Roda JC heeft in Kerkrade met 1-0 verloren van AZ. De Alkmaarse club won in het Parkstad Limburg Stadion zondagmiddag door een late treffer van invaller Mats Seuntjens.
Bij de gasten ontbrak clubtopscorer Wout van Weghorst vanwege een schorsing. Ook Roda JC miste een aanvaller. De rappe vleugelspeler Mikhail Rosheuvel was eveneens geschorst. Daarnaast miste Roda JC, evenals AZ trouwens, een aantal basisspelers vanwege blessures.

Hoog tempo

In een vrij hoog tempo werd de eerste helft afgewerkt. Veel hoogtepunten leverde dat niet op. AZ was dicht bij een doelpunt na een foute pass van Kum, maar het schot van Til belandde op de paal.
Ook Roda had een goede mogelijkheid. Engels soleerde aan de linkerkant, gaf de bal op Gustafson maar zijn schot vanaf de zestien kon nog net weggetikt worden door AZ-goalie Bizot, 0-0 bij rust dus.
Archieffoto. Mario Engels namens Roda JC in actie tegen AZ. © Etienne Zegers

Tweede helft

Roda JC startte goed aan de tweede helft en ging met de minuut beter spelen. De Kerkraadse ploeg was een paar keer gevaarlijk bij vrije schoppen, maar zonder resultaat. Na ruim zeventig minuten kreeg AZ weer de overhand. De passing was echter niet secuur genoeg en daardoor bleef een doelpunt voorlopig uit.
Toen doelman Jurjus een schot van Jahanbakhsh wegbokste kon invaller Mats Seuntjens in de rebound alsnog de 0-1 optekenen.

Fluitconcert

Molenaar wisselde en haalde El Makrini van het veld voor aanvaller Vancamp. Maar in de resterende tijd leverde dat niet meer op dan een zwak schot van Dani Schahin. Daarmee was de negende nederlaag van dit seizoen een feit. De trainer en zijn ploeg verlieten onder een striemend fluitconcert het veld.