Max Verstappen toch weer vol goede moed

Max Verstappen. © ANP
Max Verstappen is in de aanloop naar de Grote Prijs van Italië, zondag op het circuit van Monza, toch weer vol goede moed.
"Eigenlijk heb ik het hele seizoen al problemen gekend, dus op een gegeven moment leer je daarmee omgaan", liet de onfortuinlijke Formule 1-coureur van Red Bull op zijn website Verstappen.nl weten.

Opnieuw proberen

"Je gaat verder en probeert positief te blijven'', vervolgde hij. "Het is niet zo gemakkelijk om de problemen op te lossen, maar we proberen het in Monza opnieuw. Het enige wat je kunt doen, is fit en klaar zijn en het beste uit vrijdag en zaterdag halen, en hopen dat het op een gegeven moment ook op zondag op z’n plaats valt."

'Zo simpel is het'

Verstappen haalde zondag in de Grand Prix van België voor de zesde keer dit seizoen, in twaalf races, de finish niet. "Je stapt weer in je auto en probeert het beste eruit te halen. Zo simpel is het'', liet de Limburger monter weten.

Renault

Max Verstappen kreeg na zijn mislukte optreden in België verontschuldigingen van de sterk bekritiseerde motorleverancier Renault. Maar: "Ik hoef geen excuses. Ik wil dat de problemen worden opgelost."

Tegenslag

Volgens Verstappen lijdt zijn persoonlijke groei als coureur niet onder alle tegenslag. "Als ik uitviel, lag ik vaak op een goede positie. Ik ontwikkel me nog steeds als coureur."
Verstappen toonde zich een voorstander van het afschaffen van de gridstraffen, een actueel voorstel van Formule 1-topman Ross Brawn. "Het team of de leverancier van de power unit moet gestraft worden, niet de rijder zelf. Gewoon met een geldboete van een paar miljoen. Dan doet het wel pijn en wordt het gevoeld als er geen goed werk geleverd wordt."
De GP van Italië is zondag om 14:00 uur te volgen via 1Limburg.