Lions op schot in Neerpelt: 27-39

© Jack Kochanowski
De handballers van OCI-Lions hebben zaterdagavond een afgetekende zege geboekt op Sporting NeLo. Het werd in Neerpelt 27-39.
Joao Ramos nam de ploeg uit Sittard bij de hand door 12 maal te scoren.

Ruime voorsprong

Het leek aanvankelijk geen eenvoudige avond te worden voor de ploeg van Mark Schmetz, want NeLo leidde al snel met 4-1. Lions herpakte zich echter en nam zelfs het initiatief over, toen drie treffers op rij van Ramos de stand ombogen naar 10-14. De Sittardenaren bouwden die voorsprong verder uit, waardoor het halverwege 11-19 stond.

Score opgevoerd

Ook na de pauze liet Lions niets aan het toeval over en ging het vrolijk verder met scoren. Het verzet van NeLo was definitief gebroken toen de score halverwege de tweede helft was opgevoerd naar 16-30. Vervolgens gaf Schmetz ook zijn tweede garnituur speelminuten; onder meer doelman Jordy Govaerts en de 18-jarige Sverre Janssen maakten hun opwachting.

Tweede

De zege zou geen moment in gevaar komen voor Lions, die het duel besloten met een 27-39 overwinning op de nummer 8 van de ranglijst. Lions handhaaft zich op de tweede positie in de BENE-League, twee punten achter koploper Bocholt. Die ploeg speelde zaterdagavond verrassend gelijk tegen het Panningse Bevo.