Smallere wegen moeten Amstel Gold Race spannender maken

© Jack Kochanowski
De Amstel Gold Race past opnieuw het parcours aan.
In de laatste 16 kilometer gaat het peloton over smallere wegen. "Met deze wijziging in de finale van de Amstel Gold Race zoeken we de smallere wegen op wat de controle door het peloton zal bemoeilijken", zegt koersdirecteur Leo van Vliet.

Geschrapt

Het peloton gaat niet meer over de brede afdaling via de Rasberg naar Maastricht, maar gaat via de smallere Kuitenbergweg. Ook in de kilometers daarna wordt de route aangepast.
Vorig jaar werd de Cauberg geschrapt uit de finale van de wielerklassieker in de hoop op een spannendere koers. De Amstel Gold Race kreeg de laatste jaren namelijk de kritiek dat de wedstrijd saai was. Die wijziging is goed bevallen, zegt de organisatie. De Cauberg wordt dit jaar in de laatste kilometers dus wederom gemeden.

Lees ook: Wijziging Amstel Gold Race-parcours pakt goed uit

Ten aanval

"In 2017 hebben we gezien dat we door een simpele wijziging aan te brengen een attractievere wedstrijd tot gevolg hebben gekregen. Met deze nieuwe wijziging zullen de kanshebbers op de overwinning zich ruim voor dat de finale begint goed moeten positioneren of al ten aanval moeten zijn getrokken", zegt Van Vliet.

Live op L1

De Amstel Gold Race start zondag 15 april om 10:30 uur op de Markt in Maastricht. De ploegenpresentatie en de start is live te zien op L1 TV. De finish wordt na een rit van zo'n 260 kilometer rond 17:00 uur verwacht.

De Amstel Gold Race werd vorig jaar gewonnen door Philippe Gilbert.