Britt Ummels Nederlands kampioene op 800 meter tijdens NK

© Istock
Britt Ummels uit Maastricht heeft zich zaterdag gekroond tot Nederlands kampioene op de 800 meter. Op de tweede dag van het NK in Utrecht pakte ze verrassend goud in de laatste meters.
Na een tamelijk rustige beginronde kwamen de atletes vier-banen-breed bij de bel.

Gecounterd

De eerste aanval werd na 500m geplaatst maar werd direct gecounterd. Bijna zij aan zij kwamen daarna twee atletes het rechte stuk op. Zij rekenden echter buiten de Maastrichtse atlete van AV Unitas-Sittard, die aan de binnenzijde het hele veld passeerde en de titel pakte in 2:10.75. Haar clubgenote Sina Mai Holthuijsen was veruit de beste op het onderdeel kogelslingeren. Met 61.55m begon de Unitas-atlete haar serie, die de concurrentie in zes pogingen niet kon benaderen. Holthuijsen verbeterde het resultaat later nog en pakte met 62.14m goud.

Zilver

Bij het kogelslingeren bij de heren nam Etiènne Orbons de leiding met 59.32m. Dennis Helleman (AAC Amsterdam) troefde de Heerlenaar met 60.05m af. Zilver dus voor Orbons.
Zilver was er ook voor Nora Ritzen op het onderdeel 400 horden vrouwen. Even werd het nog spannend toen haar voornaamste concurrente Runia horde 4 aantikte, maar Nora Ritzen (AV Unitas Sittard) kwam ruim een halve seconde tekort voor de titel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!