Knappe zege Sterrendragers bij Superboeren

MVV-trainer Ron Elsen. © Jack Kochanowski
MVV heeft een knappe zege behaald in Doetinchem, waar de Maastrichtse ploeg De Graafschap met 2-1 versloeg.
MVV nam meteen het initiatief en de eerste kans was voor de oud-Graafschap speler Dean Koolhof. Daarna moest doelman Bednarek een schot van Ricardo Ippel pakken en een bal met veel effect van Matrtina tot corner tikken. Even later was het raak: een voorzet van Schroijen werd aangeraakt door Ogunjimi, de bal kwam bij Koolhof en die caramboleerde de bal via doelman Bednarek in het doel.

Lees ook: Graafschap-MVV tijdje stilgelegd na vuurwerk op veld

Pauze

De MVV-fans vierden dat doelpunt met vuurwerk. Een vuurwerkbommetje werd op het veld gegooid en eentje ontplofte in het MVV-vak. Dat was voor scheidsrechter Van den Kerkhof het sein om de wedstrijd stil te leggen. De verplichte pauze kwam het spel van MVV niet ten goede. De Graafschap kreeg via Van Mieghem en Van den Hurk goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar die bleef uit.
Feestje
In de beginfase van de tweede helft werd er weer een Maastrichts feestje gevierd. De jarige Samy Mmaee kopte een hoekschop van Dean Koolhof binnen (50e minuut). De Graafschap gooide alles op de aanval maar MVV controleerde de wedstrijd en bleef overeind. Aanvaller Sjoerd Ars (ex-Fortuna) kwam wel nog in kansrijke positie en ook Van den Hurk was nog gevaarlijk voor de thuisploeg maar doelman Verrips stond op zijn post.

Assistentie
En als de MVV-goalie al gepasseerd werd, kreeg hij assistentie van Martina of Mmaee. Toch moest Verrips drie minuten voor het eind nog capituleren. In eerste instantie redde hij op een schot van Van Overbeek maar op een schot van Diemers was hij kansloos, 1-2. In de vier minuten extra tijd bleef de ploeg van trainer Ron Elsen overeind en bracht De Graafschap na negen maanden op eigen veld zonder verlies een nederlaag toe.