Wout Poels de sterkste in koninginnenrit Tour of Britain

© Jean-Pierre Geusens
Wout Poels heeft vrijdag een fraaie etappezege geboekt in de Tour of Britain.
De wielrenner uit Blitterswijck kwam in de 'koninginnenrit' van Barrow-In-Furness naar Whinlatter Pass als eerste over de streep.

Slotmeters

In de etappe met vier beklimmingen werden de vroege vluchters vlak vóór de laatste helling ingerekend. Julien Alaphilippe, die een gooi wilde doen naar de leiding in het algemeen klassement, koos vervolgens voor de aanval. Een handvol renners kon nog aanklampen bij de Fransman, maar uiteindelijk gaf Poels met een versnelling in de slotmeters iedereen het nakijken.

Leiderstrui

?Alaphilippe werd tweede in de etappe, twee tellen achter Poels. Dat was voor hem wel genoeg om de leiderstrui over te nemen van Lotto-Jumbo-coureur Primoz Roglic. Poels begon de dag als nummer vijf in het algemeen klassement, maar staat nu tweede op 17 seconden van Alaphilippe.

Bergop

?Poels won opvallend genoeg de laatste drie ritten in de Tour of Britain die bergop finishten. Die vorige etappezeges boekte hij in 2015 en 2016.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!