Poels wint koninginnerit in Ronde van Polen

© Team Sky
Wout Poels van Team Sky heeft de koninginnerit in de Ronde van Polen gewonnen.
De renner uit Blitterswijck was in de slotrit over zes cols de snelste. Hij versloeg in de laatste klim bergop Adam Yates van Orica-Scott en Rafal Majka van Bora-Hansgrohe.

Sagan

Peter Sagan ontsnapte al vroeg in de etappe van Bukovina Resort naar Bukowina Tatrzanska, maar kreeg gezelschap van 11 medevluchters. Meer dan 2 minuten en 40 seconden voorsprong kreeg de groep niet. Dertig kilometer voor de finish lieten Sagan en Ruben Plaza de kopgroep achter zich, maar de Spanjaard kon Sagan niet volgen.

Muur

Op de muur van Scania Bukinova, met stijgingspercentages tot 22%, liet Poels de koers ontploffen en ontstond er een groepje van negen renners. Daaruit ontsnapte Sagan 10 kilometer voor het einde en hij begon met een lichte voorsprong aan de slotklim. Drie kilometer voor de streep demarreerde Oomen, maar Poels reageerde alert. Sagan werd ingelopen en nu ging Majka er vandoor. Een kilometer voor de finish wisten de andere klassementsrenners aan te sluiten, waarna Poels op knappe wijze in de spurt zegevierde.

Winnaar

Dylan Teuns van BMC werd winnaar van de ronde. Hij werd in de etappe vierde en hield 2 seconden over op Majka. Wout Poels werd op 3 seconden derde.