Roda pakt punt tegen landskampioen PSV

© Beeldbank Limburg
Roda JC is er woensdagavond niet in geslaagd om te stunten tegen landskampioen PSV.
In het Parkstad Limburg Stadion werd het 2-2.

Erehaag

De Kerkradenaren maakten voorafgaand aan de wedstrijd een erehaag voor landskampioen PSV. De club uit lichtstad trad niet in de sterkste formatie aan tegen Roda. Een aantal sterkhouders was geblesseerd. De thuisploeg moest het doen zonder de gebruikelijke aanvallers. Dani Schahin en Donis Avdijaj zaten een schorsing uit.
© Beeldbank Limburg

Rustig begin

De wedstrijd begon rustig. De 15.000 toeschouwers moesten tot de 12e minuut wachten voordat er een kans werd gecreëerd. Sam Lammers nam Roda-goalie Hidde Jurjus onder vuur. Aan de andere kant mocht Jorn Vancamp aanleggen, maar zijn schot was veel te hard.

Teken van leven

Tsiy Ndenge gaf in de 18e minuut het eerste teken van leven namens Roda. Na een goede voorzet kopte hij de bal op doel, maar hij zag zijn inzet voorlangs gaan. Even later werd een doelpunt van Hirving Lozano afgekeurd. Dit nadat de Mexicaan een overtreding. Een minuut later werd dook PSV weer op voor de goal van Roda. Het schot van Lammers ging hoog over.

Voorsprong

PSV-keeper Eloy Room werd in de 27e minuut pas echt op de proef gesteld. Duitser Ndenge kon aanleggen, maar stuitte op de keeper. Een minuut later was het wél raak. Jannes Vansteenkiste schoot de Kerkradenaren op voorsprong: 1-0.

Lozano

Lang konden de Kerkradenaren hier niet van genieten. In de 31e minuut schoot de Mexicaan Hirving Lozano de gelijkmaker tegen de touwen. Grote kansen bleven verder uit. Zo gingen beiden ploegen met een stand van 1-1 rusten.
© Beeldbank Limburg

Lat

De ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Na een rommelig begin zorgde Roda voor het eerste gevaarlijke moment. Mikhail Rosheuvel haalde hard uit, maar zijn inzet spatte op de lat uiteen.

Vlammend schot

Na een paar kleine kansen over en weer zette Simon Gustafson de koempelclub weer op voorsprong. Doelman Room had geen antwoord op het vlammend schot van de Feyenoord-huurling. Het was al het negende doelpunt van Gustafson.

Subersub

In de 76e minuut wist Ognjen Gnjatic de gelijkmaker te voorkomen. Jurjus ging onder bal door bij een corner. Gelukkig voor de keeper kopte de Bosniër de bal weg op de doellijn. Een paar minuten later bracht Robert Molenaar 'subersub' Maecky Ngombo in het veld. Hij loste Jorn Vancamp af.

Hendrix

Met nog tien minuten op de klok ging het tempo bij de Eindhovenaren een tandje omhoog. En dat wierp zijn vruchten af. Middenvelder Jorrit Hendrix uit Panningen verschalkte Jurjus met een snoeihard schot: 2-2. Daarna was het nog billenknijpen voor Roda. PSV ging namelijk nog op jacht naar de derde treffer. Jurjus moest nog in actie komen bij een kopbal van Brenet.

Stand

Zo hield Roda één punt over aan de wedstrijd. De ploeg van Molenaar blijft daardoor zestiende en heeft vier punten meer dan hekkensluiter FC Twente. Rechtstreekse handhaving is ook nog mogelijk, maar dan moeten de Kerkradenaren in de laatste twee wedstrijden vier punten goedmaken ten opzichte van NAC Breda.

VVV-Venlo

Het gelijkspel in Kerkrade werd met gejuich ontvangen in Venlo. De Venlonaren zijn niet meer te achterhalen door Roda, waardoor VVV zeker is van handhaving in de Eredivisie.
[slideshow:video:1261879||video:1264064||video:1260507]
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!