Columnist ziet politieke toekomst voor Nathan Rutjes

Nathan Rutjes. © Jack Kochanowski
Als het aan Nieuwe Revu-columnist Edwin Struis ligt, moet Roda JC-middenvelder Nathan Rutjes de nieuwe premier van Nederland worden.
"Kijk en luister naar Rutjes en de zon breekt door", schrijft de sportjournalist in z'n column.
Wapperende mat
De uitspraak komt niet helemaal uit de lucht vallen. Rutjes sprak onlangs op het partijcongres van de PvdA. Daar bleek volgens Struis dat hij politieke talenten bezit. "Altijd goedgemutst en met een wapperende mat in de nek bleek hij het antwoord op al die doemdenkers waarmee de praatprogramma’s overspoeld worden", beschrijft Struis.

Dansen in de regen
"‘Wacht niet tot de storm voorbij is, maar leer te dansen in de regen,’ vertelde Rutjes en de monden van de aanwezigen vielen open van verbazing. Zoals hij ook elke nederlaag van Roda, en dat waren er nogal wat het afgelopen seizoen, op een zo simpel mogelijke manier probeerde te verklaren."

Rutjes I

Struis denkt concludeert meteen dat het nieuwe kabinet de naam van de Roda-speler moet krijgen. "Mochten de heren politici er tijdens de formatie weer niet uitkomen, dan beveel ik van harte de regering Rutjes I aan in plaats van Rutte III", schrijft Struis. "Als voetballer wordt hij nog het minste gemist."