Spanning voor wedstrijd donderdag stijgt bij Roda JC

© Jack Kochanowski
Roda JC staat laatste in de eredivisie en dus wordt de schreeuw om maatregelen steeds groter.
Roda wacht donderdag het duel tegen PEC Zwolle in eigen huis en als ze verliezen, komt degradatie wel heel dichtbij.

Boze supporters

Het is erop of eronder voor Roda JC. Na de 4-1 nederlaag tegen ADO den Haag afgelopen zondag heeft de ploeg uit Kerkrade zich de woede op de hals gehaald van de supporters.

Lees ook: Woeste supporters wachten Roda-spelers op na zeperd

Vertrek

Ook bij de spelers was de frustratie groot. Het adviesorgaan platform Roda JC luidde al de noodklok door te pleiten voor het vertrek van zowel trainer Yannis Anastasiou als technisch directeur Ton Caanen. Anastasiou zegt daar niet mee bezig te zijn. “Ik probeer mijn werk te doen en mijn groep gemotiveerd te houden. Met alle negatieve speculaties houd ik me niet bezig. Het interesseert me helemaal niets.”

Lees ook: Platform Roda JC: 'er moeten koppen rollen'

Geen echte leiders

Dat de club onder grote druk staat is duidelijk. De trainer gaf in een interview met de Telegraaf gisteren nog aan 'het ook niet meer te weten'. Daarmee doelt hij op de wil die er wel is, maar het resultaat dat uitblijft en dat heeft volgens hem ook te maken met het ontbreken van échte leiders in het team. “Iedereen kan zien dat wij geen echte leiders hebben.”

Lees ook: Radeloze Anastasiou 'weet het ook niet meer'

Spanning

Als Roda van de laatste plek af wil komen, móeten ze winnen van PEC Zwolle. En dus stijgt de spanning bij de club en houdt iedereen de lippen stijf op elkaar in afwachting van het resultaat komende donderdag dat antwoord moet geven op de sportieve crisis
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.