Max Verstappen: 'Volgend jaar is een jaar van investeren'

© Persbureau ANP
Na zijn podiumplek op het circuit van Spa Francorchamps, kijkt Max Verstappen vooruit naar het komende seizoen waarin er veel binnen zijn team gaat veranderen.
"Volgend jaar wordt nog een jaar van investeren. In het begin moeten we nog stappen maken, maar tegen het einde moeten we toch wel dichtbij de top zitten", vertelt de Limburger maandagavond aan tafel bij het programma Peptalk van Ziggo.

'Extreem gaan'

Belangrijk voor de Red Bull-bolide van Verstappen is de Honda-motor, die vanaf volgend seizoen in de wagen komt te liggen. Max laat in het programma weten vertrouwen te hebben in de nieuwe krachtbron. "Er gaat bijna nooit iets stuk bij Honda, maar het belangrijkste is dat ze extreem willen gaan. Ze hebben het budget, wat natuurlijk heel belangrijk is als je tegen Ferrari en Mercedes wil vechten." Over de huidige motor is de coureur al maanden ontevreden.

Veranderingen team

Naast de nieuwe motor, krijgt Max ook een nieuwe teamgenoot. "Het hele team was verbaasd dat Daniel ging en vooral omdat hij naar Renault gaat. We hebben het altijd leuk gehad." Over zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly is de Limburger erg te spreken. "Vóór de Formule 1 heeft hij al bewezen goed gas te kunnen geven. Ik ken hem al vanaf het karten, daar hebben we tegen elkaar gereden."

'Kippenvel'

Terugblikkend op de race van afgelopen weekend kwam de derde plek voor Max als een verrassing. "Het was ook een beetje onverwacht, want we hadden niet de snelheid dit weekend door de lange rechte stukken. Dan is het extra mooi dat je er wel staat, want de afgelopen twee jaar op Spa waren een beetje ongelukkig." De tienduizenden fans die voor hem naar Spa waren afgereisd, maakten zijn podiumplek erg speciaal. "Kippenvel", vertelt de Red Bull-coureur.

Derde plek

Max staat momenteel vijfde in het klassement, maar kan nog derde worden. "Maar wat heb ik nu aan een derde plek? Daar heb ik toch helemaal niks aan", zegt de Limburger lachend. "Derde of laatste, dat maakt allemaal geen verschil."
Verstappen mag komend weekend weer zijn best gaan doen om punten te pakken. Dan staat de Grand Prix van Italië op de agenda. De race op het circuit van Monza is zondag vanaf 15:00 uur live te volgen via een liveblog van 1Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!