Luhukay valt in de smaak in Engeland: 'Boss Jos'

© ANP
Trainer Jos Luhukay (54) heeft na een aardige start als trainer van het Engelse Sheffield Wednesday de harten van de fans en de media veroverd.
Zo omschrijft The Star de Venlonaar als 'Jos the Man', terwijl Sportsmole hem nu al omschrijft als 'Boss Jos'.Derby-debuut

De oefenmeester debuteerde afgelopen weekend als trainer in Sheffield en nam het in die wedstrijd direct op tegen aartsrivaal Sheffield United. Na het laatste fluitsignaal stond er nog altijd 0-0 op het scorebord. Voor de fans, spelers en media bleek dat voldoende voor de eerste complimenten.


Helemaal terecht

Verdediger Daniel Pudil heeft weer vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. "Jos heeft wat dingen aangepast. Zo zijn we in een 3-5-2 formatie gaan spelen en trainen we nu twee keer per dag. Ik vind die aanpassingen helemaal terecht. We waren ook goed voorbereid op de wedstrijd tegen Sheffield United", zegt hij in The Star.


Luhukay staat voornamelijk bekend van zijn periode als trainer in Duitsland, waar hij onder meer VfB Stuttgart en Borussia Mönchengladbach leidde.