Roda nog altijd in gevarenzone na verlies in slotfase

© Jack Kochanowski
Roda JC Kerkrade is zondagmiddag onderuit gegaan bij FC Utrecht. De ploeg hield lang stand tegen de nummer 4 van de ranglijst, maar een vrije trap in de slotminuten werd de ploeg van Yannis Anastasiou fataal: 1-0.
De Kerkradenaren zagen een ongeslagen serie van drie duels tot een einde komen. In de resterende duels tegen Willem II en Vitesse moet de ploeg aan de bak om deelname aan de play-offs te voorkomen.

Saaie eerste helft

Gesterkt door de nederlagen van NEC en Go Ahead Eagles van zaterdagavond, waardoor rechtstreekse degradatie voor Roda uitgesloten is, werden de intenties van de ploeg van Yannis Anastasiou snel duidelijk: het punt vasthouden en hopen op een treffer uit een snelle uitbraak. Dat leverde een weinig vermakelijke eerste helft op. FC Utrecht had het meeste balbezit, maar doordat Roda geconcentreerd verdedigde werd de thuisploeg amper gevaarlijk.

Counters

Het enige schot op doel in de eerste helft kwam op naam van Ayoub, maar Roda-goalie Benjamin van Leer was attent. De keeper zag op slag van rust Van der Maarel ook nog over het doel koppen. Roda liet in aanvallend opzicht niets zien, doordat het bij de counters aan precisie ontbrak.

Roda in de problemen

FC Utrecht voerde na de pauze direct het tempo op en dat bracht Roda behoorlijk in de problemen. Eerst moest Van Leer oog-in-oog met Haller redden en vlak daarna trof Kerk de paal, waarna Van Leer de rebound onschadelijk maakte. Ook Roda meldde zich: na mistasten van Utrecht-keeper Jensen miste de kopbal van Daryl Werker de juiste richting.

Vrije trap

In de slotfase moest Roda zich alsnog gewonnen geven: Werker haalde 10 minuten voor tijd nog wel de bal van de lijn, maar in de 87ste minuut was het toch raak voor de Utrechters: Labyad verschalkte Van Leer met een geplaatste vrije trap. Late wissels mochten niet meer baten voor de Kerkradenaren, die ondanks de nederlaag nog wel vijftiende staan op de Eredivisie-ranglijst.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.