Fans Almere branden voetballer Sven Braken helemaal af

Sven Braken tijdens een interview voor Almere City TV. © Beeld: YouTube/Almere City FC
De Maastrichtse voetballer Sven Braken krijgt er op Facebook van langs van Almere City-supporters, en niet zo zuinig ook.
Braken (24) stapte deze week over van Almere naar NEC. Dat nemen de fans in Flevoland hem niet in dank af.
Verlenging
Ondanks veel blessures in de twee seizoenen dat Braken bij Almere onder contract stond, bood de club hem toch contractverlening aan. Braken tekende aan het begin van de zomer inderdaad bij, maar kiest nu toch voor NEC.

Lees ook: Braken tekent contract bij degradant NEC

Vertrouwen

"Je aflopende contract werd verlengd. Terecht! Zoveel pech had jij, maar wij - de supporters - en club hadden al het vertrouwen in jou Sven", staat op de Facebookpagina van Almere City Support, de supportersvereniging van de polderclub.

Terugbetalen

De tekst vervolgt: "En dat wilde jij terugbetalen: 'Dat is voor mij een extra reden om Almere City trouw te blijven. Ik wil mijn ding doen en belangrijk worden voor de ploeg. Het liefst natuurlijk met veel doelpunten', zei je, nadat je je handtekening zette."
De (anonieme) auteur van het stuk besluit met: "We voelen ons genaaid Sven, een actie om van te Braken.."

Reacties

In de reacties onder de Facebookpost sluiten veel Almere-aanhangers zich bij de kritiek aan. Iemand spreekt zelf de hoop uit dat Braken zijn been breekt. Anderen reageren nuchterder: "In de opportunistische voetbalwereld weet je dat dit kan gebeuren."