Sagan naar Nederland voor BinckBank Tour

Peter Sagan. © ANP
Wielrenner Peter Sagan komt volgende maand naar Nederland voor de BinckBank Tour, de opvolger van de Eneco Tour. In twee etappes doen de renners Limburg aan.
De Slowaakse wielrenner rijdt de etappekoers door Nederland en België als voorbereiding op de wereldkampioenschappen in Bergen.

Uit Tour gezet

De 27-jarige Slowaak werd vorige week uit de Tour de France gezet door de jury, die hem schuldig achtte aan de val van Mark Cavendish tijdens de sprint van de vierde etappe. De Brit liep bij zijn val tegen het hek een gebroken schouderblad op. Sagan, vijfvoudig winnaar van het puntenklassement in de Tour, moest voor straf de Franse etappekoers verlaten. Hij had een dag eerder nog de derde rit gewonnen.
De BinckBank Tour, onderdeel van de UCI WorldTour, start op maandag 7 augustus in Breda. Girowinnaar Tom Dumoulin doet ook mee.
L1 zendt van 7 tot en met 13 augustus alle etappes live uit op televisie vanaf 14:45 uur en in het weekend vanaf 14:15 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!