Woedende NEC-supporters slopen hekken en toiletten

Foto ter illustratie. © iStock
NEC-supporters hebben na de verloren wedstrijd (4-1) tegen MVV van vrijdagavond vernielingen aangericht in stadion de Geusselt in Maastricht.
Het gaat om vernielingen in en rond het stadion, zegt een woordvoerder van MVV.Toiletten en vuurwerk

De Nijmeegse 'fans' botvierden hun frustraties over de zoveelste uitnederlaag van NEC. "In het uitvak zijn door de uitsupporters een aantal vernielingen aangericht bij de toiletten", vertelt de woordvoerder. "Het vuurwerk dat op het veld gegooid is, zorgde voor schroeiplekken op het veld. En rondom het stadion zijn enkele hekken omgetrokken" MVV wil de schade aan het stadion verhalen op NEC. Hoe hoog het schadebedrag is, is nog niet duidelijk.


Confrontatie met politie

meldt dat de boze supporters, naast de vernielingen bij MVV, ook een ruit van de spelersbus van NEC aan diggelen hebben gegooid. Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, vertelt
daarnaast dat er een confrontatie was tussen supporters van de ploeg uit Nijmegen en de politie. Hij bevestigt ook het verhaal van de steen tegen de spelersbus. "De bus stond op het verkeerde moment op de verkeerde plek, tussen de politie en de supporters in. Het was geen bewuste actie. Dat zou heel raar zijn."