Ton Caanen geen technisch directeur meer bij Roda JC

Ton Caanen (m) op het ereterras bij Roda JC met investeerder Aleksei Korotaev (l) en zijn adviseur Nicolas Anelka (r). © ANP
Ton Caanen is niet langer de technisch directeur van Roda JC Kerkrade. Dat meldt de club woensdag.
Roda laat weten dat beide partijen dat in het belang van de club hebben besloten. De Geleendenaar zal de rest van dit seizoen niet actief zijn in Kerkrade.
De leiding van Roda JC en Ton Caanen bespreken samen hoe zijn toekomst bij Roda er uit zal zien.

PEC

Roda staat op de laatste plek in de eredivisie. Donderdag speelt Roda een cruciaal duel tegen PEC Zwolle. Eerder werd openlijk gespeculeerd over een vertrek van trainer Yannis Anastasiou. Nu is dus bepaald dat Caanen stopt als technisch directeur. Caanen begon in oktober 2015 als technische baas bij de geel-zwarten. Onder zijn leiding werd Darije Kalezic in mei vorig jaar ontslagen en de huidige coach Yannis Anastasiou aangesteld.

'Koppen rollen'

Eerder deze week liet het Platform Roda JC, bestaande uit fans, sponsoren en oud-spelers, weten dat er 'koppen moesten rollen' vanwege de aanhoudend slechte resultaten. Het platform heeft alleen een adviserende functie.
Caanen werd in oktober 2015 aangesteld als de nieuwe technisch directeur van Roda. Hij was geen onbekende in Kerkrade. Aan het begin van dit millennium was Caanen al werkzaam als hoofd jeugdopleiding de huidige hekkensluiter van de Eredivisie.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.