Xavier Maassen: Max' beste race tot nu toe

Autocoureur Xavier Maassen noemt de race van Max Verstappen in Amerika zijn beste Formule-1 wedstrijd tot nu toe.
Ook al werd de Limburger door een tijdstraf teruggezet van plek 3 naar plek 4.

Zuur

Verstappen ging bij het inhalen van Kimi Räikkönen met vier wielen over de witte lijn. Maasssen is niet verbaasd over deze straf. "Deze regel wordt in iedere disxipline van de autosport keihard toegepast. Vooral omdat Verstappen hier een voordeel uithaalt." Maassen vindt het ontzettend jammer voor Verstappen. "Ik vond het zo waanzinnig knap van Max. Je ziet hem dan na de race bij het podium staan en Max wordt gewoon naar buiten gebonjourd. Ontzettend zuur voor hem."

Inconsequent

Toch kun je je afvragen wanneer een coureur er voordeel van heeft en wanneer niet. "Dat is ook meteen het moeilijke. Bij andere coureurs hebben ze het gewoon toegelaten omdat ze er, volgens de jury, geen voordeel van hadden. En daardoor is het inconsequent. Gezien de discussie en wat het allemaal teweeg brengt, moet misschien de regelgeving worden aangepast. Misschien is een optie om het overschrijden van de witte lijn helemaal niet meer toe te laten."

Veiligheid

Volgens Maassen komt deze discussie doordat de circuits veiliger zijn gemaakt en grindbakken zijn vervangen door het veiligere asfalt. "Als er aan de binnenkant van de baan grind ligt dan gaat ie daar niet rijden. Dan heb je geen discussie. Het is moeilijk om daar een balans in te vinden."