Roda JC stunt tegen PSV in beker

Roda JC verslaat PSV in de beker, 20 januari 2015. © Ermindo Armino
Roda JC heeft dinsdag voor een enorme stunt gezorgd door PSV, na verlengingen, uit de beker te knikkeren: 3-2.
Met de even verrassende als knappe zege revancheerden de mannen van René Trost zich voor de beschamende nederlaag van vrijdag tegen RKC.

Lastig

Roda kwam al na vijf minuten op voorsprong door Van Hyfte die bij zijn tweede poging de bal in het dak van het doel joeg: 1-0. PSV werd na een slordige openingsfase sterker en kwam na ruim een kwartier op 1-1 door De Jong. Roda had het in die fase lastig, maar gaf in het verdere verloop van de eerste helft weinig weg.

Brutaler

In de tweede helft leek PSV snel op zoek te willen naar de 1-2, maar de beste kans was na een uur voor Jansen die de bal naast het doel schoof. Roda werd brutaler en kwam een kwartier voor tijd op 2-1 door een verwoestende uithaal van Gyasi. Met zijn tweede doelpunt acht minuten voor tijd duwde De Jong beide teams alsnog de verlenging in: 2-2.
Roda JC verslaat PSV in de beker, 20 januari 2015. © Ermindo Armino

Vrije trap

In die verlenging bracht Faik Roda met een schitterende vrije trap weer op voorsprong: 3-2. In de tweede verlenging werd de thuisploeg met de rug tegen de muur geduwd, maar een derde gelijkmaker bleef uit.

Tegen Excelsior

Op 28 januari speelt Roda de kwartfinale tegen Excelsior.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!