Duitse routinier in de etalage bij Fortuna Sittard

© Orange Pictures
Het huwelijk tussen Christopher Braun (27) en Fortuna Sittard lijkt definitief ten einde. De Duitse routinier werd niet meegenomen op trainingskamp en heeft te horen gekregen dat hij de club mag verlaten.
Dat bevestigt trainer Kevin Hofland in gesprek met L1. "In dit geval is het een simpele rekensom: hij was er niet bij tijdens ons trainingskamp, dus hij past niet in onze plannen."

Kleine schoonmaak
?Hofland en hoofdtrainer René Eijer willen graag doorselecteren. Maandag verkaste Mickaël Malsa al naar het Spaanse Albacete (huur met optie tot koop) en het is de bedoeling dat Braun en de compleet uit beeld geraakte Vitor Saba zijn voorbeeld volgen. Daarnaast lijken ook doelman Job van de Walle en middenvelder Luc Tinnemans voorlopig niet in de plannen voor te komen.

Manier van spelen
Het vertrek van Malsa en eventueel Braun heeft puur met voetbaltechnische zaken te maken, benadrukte Hofland. "Met zijn manier van spelen past Malsa gewoon niet in ons systeem." Datzelfde geldt voor Braun, die 67 wedstrijden speelde voor de Sittardse club. "Mocht hij blijven, kan hij wellicht een rol krijgen. Voorlopig zit dat er echter niet in."

Geen vervangers
De club zal geen vervangers halen voor de vertrekkende spelers. Voor de rechtsbackpositie, waar Braun normaliter speelt, haalde Fortuna Sittard eerder deze zomer Alessandro Ciranni. Ook Clint Essers speelt op die plek. Malsa had op het middenveld tal van spelers voor zich, waaronder nieuwelingen Ahmed El Messaoudi en George Mells.

"We zoeken nog een centrumverdediger", herhaalde Hofland nog maar eens. Als zich buitenkansjes voordoen, wil de club zich ook versterken met een vleugelaanvaller en een middenvelder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!