Stan Valckx: 'We hebben geen zeikerdjes in de ploeg'

Stan Valckx. © Jack Kochanowski
"Ik ben natuurlijk ontelbaar veel keren bij PSV geweest, maar dit voelt toch als iets bijzonders", aldus Stan Valckx aan de vooravond van het bekerduel in Eindhoven tegen het ED.
Voor het eerst sinds zijn vertrek als technisch manager bij PSV is de huidige voetbalbaas van VVV woensdagavond in het Philips Stadion in functie bij de tegenstander.

Welkom

Valckx kijkt zonder rancune en met respect terug op zijn tijd bij de Eindhovense club. "Ik ben er gevormd en zou wel gek zijn als alleen de laatste werkdagen de boventoon zouden voeren. Totaal niet zelfs. Ik voel me hier hartstikke welkom en ben ook trots dat ik zo lang bij deze fantastische club mocht werken."

Zeikerdjes

Bij VVV gaat het Valckx momenteel voor de wind. Zo wist de club meer punten bij elkaar te halen dan bijna iedere voetbalfanaat aan het begin van dit seizoen had verwacht. "Bij ons proberen we niet te blijven hangen in teleurstellingen en we hebben geen zeikerdjes in de ploeg. Heel vaak is er in de slotfase nog iets op te rapen en dat heeft ons nogal wat punten opgeleverd, al zijn we er nog lang niet."

Eerlijk verhaal

Een van de spelers die de voetbalbaas voor VVV wist binnen te halen was Clint Leemans. De door PSV opgeleide middenvelder is topscorer en teamspeler tegelijk. Hij liet eerder aan het ED weten dat een eerlijk verhaal het ook in de huidige voetbalwereld soms nog beter doet dan een hoop geld. "VVV is dit seizoen in niet één wedstrijd kansloos geweest. Op basis van de financiële verhoudingen is het niet helemaal logisch dat we zo hoog staan", aldus Valckx.