VVV verliest thuis nipt van FC Utrecht

© Jack Kochanowski
VVV Venlo heeft in de midweekse competitieronde van FC Utrecht verloren. In de Koel trokken de Utrechtenaren met 0-1 aan het langste eind.
De Venlonaren kropen in de eerste minuut al door het oog van de naald toen Unnerstall na geklungel van Moreno Rutten alle zeilen moest bijzetten om een treffer van Labyad te voorkomen.

Jensen

VVV speelde in de openingsfase vooral op eigen helft en maakte het de Utrecht-verdediging niet moeilijk. Een corner verdween over het doel van David Jensen, maar ook de Utrechtenaren zorgden niet voor gevaar.

Kerk

Halverwege de eerste helft kwam Utrecht dan toch op voorsprong door een doelpunt van Gyrano Kerk, die een moment van onachtzaamheid in de VVV-defensie genadeloos afstrafte. Twee minuten later kreeg Hunte de kans de stand weer in evenwicht te brengen, maar zijn actie leverde niets op.

Thy

Beide ploegen kregen daarna wat kansjes. Na een half uur spelen leek Lennart Thy de gelijkmaker te gaan scoren toen hij alleen op keeper Jensen afging. Hij faalde in de afwerking, waarna Leeuwin kon opruimen.
VVV bleef in de stromende regen jagen op de gelijkmaker, maar verder dan een tot corner verwerkte voorzet van Van Bruggen kwamen de Venlonaren voor rust niet.

Pogingen neutraliseren

De Venlonaren begonnen vol goede moed aan het vervolg van de wedstrijd, maar de Utrechtenaren grepen adequaat in om de pogingen van VVV te neutraliseren. De aanvallen van VVV liepen vaak via Lennart Thy, die niet door de Utrecht-verdediging kwam.

Onschadelijk gemaakt

Ook andere schoten op doel leverden nauwelijks gevaar op of werden door de Utrecht-goalie onschadelijk gemaakt. Utrecht kwam een kwartier voor het einde nog gevaarlijk dicht bij een tweede doelpunt, maar de paal keerde het schot.