Oranje voetbalvrouwen verslaan Wales met 5-0

© iStock
De Nederlandse voetbalvrouwen hebben de voorbereiding op het EK met een overwinning afgesloten. Mede dankzij Limburgse voetbalsters.
De Oranje leeuwinnen wonnen in Rotterdam met 5-0 van Wales.

Eerste helft

Lieke Martens uit Nieuw-Bergen stond in de basis en opende in de twaalfde minuut de score. Zij passeerde een handvol verdedigers en schoot de bal in de lange hoek: 1-0. Danielle van de Donk bracht Oranje na een half uur spelen op 2-0 en met die stand werd de eerste speelhelft afgesloten.

Tweede helft

Uit een voorzet van Shanice van de Sanden kopte Vivianne Miedema de bal na bijna een uur in het doel. Kort daarna maakte Miedeman haar 41e doelpunt voor Oranje en stond 4-0 op het scorebord. Twee minuten voor tijd knalde captain Mandy van den Berg de bal uit een vrije trap in het doel: 5-0.

Limburgse wissel

Doelpuntmaakster Lieke Martens werd een kwartier voor het einde gewisseld. De Maastrichtse Vanity Lewerissa kwam met nog twaalf minuten te spelen voor Vivianne Miedema in het veld.
Met deze overwinning sluit Oranje de voorbereiding op het EK voor vrouwen af. Het Europees kampioenschap begint op 16 juli in Utrecht met de wedstrijd Oranje-Noorwegen.