MVV kan Lierse Kempenzonen niet verslaan: 1-1

© Frank Kerbusch
MVV heeft de oefenwedstrijd tegen de Lierse Kempenzonen, de club van oud-MVV-trainer René Trost, niet kunnen winnen.
In Lier kwamen de Maastrichtenaren niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Sterker
Het eerste gevaar in Lier kwam na tien minuten van de Kempenzonen, maar het schot werd door doelman Deusings van MVV gestopt. Een paar minuten later leverde een schot van Schroijen niets op. Halverwege de eerste helft moest Deusings ingrijpen bij een schot van Vermeiren en Bo Geens, de oud-doelman van MVV, verhinderde kort daarna dat Gunst voor MVV scoorde. Vermeiren schoot na een half uur spelen over het MVV-doel. MVV was sterker dan de Belgen. Tien minuten voor rust kwamen de Maastrichtenaren door een doelpunt van Pieter Nys verdiend op 0-1 en dat was ook de ruststand.

Handsbal
Trainer Elsen stuurde voor het begin van de tweede helft Everaers en Moustafa het veld in ter vervanging van Gunst en Nys. In de 48e minuut kreeg MVV de kans de voorsprong te vergroten, maar Lavalee schoot naast het doel van Geens. In de 60e minuut kwam Lierse gelijk. Na een handsbal ging de bal op de stip en het schot verdween in het MVV-doel.

Voorsprong brengen
In de daarop volgende minuten verving Shermaine Martina Ricardo Ippel en maakten Mares en Deom plaats voor Knops en Kostons. Tien minuten voor tijd kreeg Asumah Abubakar de kans de Maastrichtenaren op voorsprong te brengen, maar Bo Geens redde Lierse. De keeper zag een schot van invaller Kostons kort daarna over zijn doel gaan en zo bleef het bij 1-1.

De Maastrichtenaren vervolgen hun voorbereiding op de competitie zaterdag in Bunde. Dan is de plaatselijke voetbalclub de tegenstander.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!