"Nederland wil Max kampioen zien worden in Zandvoort"

© ANP
De Formule 1 terug laten keren naar Zandvoort is mogelijk, maar het wordt wel een financiële megaklus. Dat zegt prins Bernhard van Oranje-Nassau, mede-eigenaar van het racecircuit in Zandvoort.
"Het is mogelijk onze droom waar te maken en datgene te realiseren wat iedereen in Nederland wil: Max Verstappen wereldkampioen zien worden in Zandvoort", aldus de prins. "Het is haalbaar en dat is gaaf."

Geen hobbels

Uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het circuit en de gemeente Zandvoort blijkt dat er geen onoverkomelijke technische, organisatorische en logistieke hobbels zijn.

Veel geld

De Formule 1 maakt alleen kans op een rentree in de duinen als heel veel geld beschikbaar komt. Alleen al voor het binnenhalen van de grand prix moet vermoedelijk 20 miljoen euro worden betaald aan Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1.

Er zijn ook extra kostbare investeringen nodig om het circuit geschikt te maken voor de komst van 125.000 toeschouwers per dag, in totaal 250.000 in een raceweekeinde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!