Dumoulin publiekstrekker in Boxmeer

© ANP
Hoewel alle Nederlandse wielrenners die de Ronde van Frankrijk hebben uitgereden bij het wielercriterium Boxmeer aan de start staan, is een renner die de Tour de France níét reed de grootste publiekstrekker: Tom Dumoulin.
In de week na afloop van de Tour de France trekt de wielerkaravaan door ons eigen land, om de traditionele rondjes om de kerk af te werken.
Maandagavond wordt begonnen net over de provinciegrens in het Brabantse Boxmeer. Voor de start werd Dumoulin gevraagd of hij in Boxmeer kan, mag en gaat winnen. "Ik weet het niet, als het regent dan schijt ik in m'n broek," antwoordt een olijke Giro-winnaar.
Waar Maastricht als grote stad én thuissstad van Dumoulin het slechts met ontzettend veel moeite voor elkaar kreeg om de Giro-winnaar aan de start te krijgen, weet een klein Brabants dorp een compleet peloton aan Tour-renners te trekken.

Team Sunweb

Ook de andere Limburgers Roy Curvers en Mike Teunissen rijden mee in Daags na de Tour.

Schijt in m'n broek

Voor de start wordt Dumoulin gevraagd of hij in Boxmeer kan, mag en gaat winnen. "Ik weet het niet, als het regent dan schijt ik in m'n broek", zegt een olijke Giro-winnaar.