Demouge en Groenendijk: 'niets gemerkt van matchfixing'

Oud-Willem II speler Frank Demouge en oud-trainer Alfons Groenendijk zeggen niets gemerkt te hebben van matchfixingszaak die in 2009 gespeeld zou hebben.
Een of meerdere spelers van Willem II zou volgens De Volkskrant destijds geld zijn geboden om met bepaalde scores te verliezen van Ajax en Feyenoord.

Niet zo verdacht

Frank Demouge die tegenwoordig voor Roda JC uitkomt, zegt in het Brabants Dagblad: "Toen ik er van hoorde, ben ik de beelden van die wedstrijden terug gaan kijken. Ik vind het allemaal niet zo verdacht. Ja, ik maak een handsbal die een penalty voor Ajax oplevert, dat is natuurlijk verdacht, haha. Nou zullen ze wel bij mij uitkomen. Nee joh, dat soort dingen gebeurt in elke wedstrijd. En ik schiet in die wedstrijd bij 2-0 ook een bal net voorlangs die er evengoed in kan gaan. En dan zou die marge van meer dan twee, die blijkbaar nodig was, waarschijnlijk niet zijn gehaald. Ik heb begrepen dat er een onderzoek komt. Ze mogen mij alles vragen, maar ik denk niet dat ik ze kan helpen. Ik heb er niks van meegekregen."

Niks gemerkt

Toenmalig trainer Alfons Groenendijk die ook uitkwam voor Roda als speler zegt tegenover Omroep Brabant. "Ja, Ajax uit dat is een wedstrijd die je natuurlijk kan verliezen als Willem II zijnde. Ik heb niks gemerkt aan mijn spelers net zoals de wedstrijd bij Feyenoord. Die wedstrijd hebben we in mijn beleving goed gespeeld, daar zat zelfs meer in. Maar de Volkskrant heeft feiten en e-mails, dus ja, wie ben ik dan om te zeggen dat het niet gebeurd is? Ik heb in elk geval niks gemerkt aan mijn spelers."

Gemanipuleerd

Volgens De Volkskrant zijn zeker twee eredivisiewedstrijden in het seizoen 2009/2010 gemanipuleerd. Het gaat om duels van Willem II tegen Ajax en Feyenoord. Dat meldt de krant op basis van eigen onderzoek. Matchfixers uit Singapore betaalden volgens de krant spelers van de club uit Tilburg tot wel zo'n 100.000 euro per wedstrijd om met ruime cijfers te verliezen.
Voetbalbond KNVB heeft aangifte gedaan van de zaak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!