Verstappen: 'Hoefde niet heel hard te werken'

© ANP
Max Verstappen reageerde nogal nuchter op zijn eerste tweede plaats van dit seizoen.'Het was een goede race. Ik hoefde er niet heel hard voor te werken, maar het is altijd mooi op het podium te staan.'
Dit liet de Formule 1-coureur van Red Bull optekenen op Verstappen.nl na de Grand Prix van Frankrijk, waarin hij alleen Lewis Hamilton van Mercedes voor zich moest dulden.

Zachte banden

Verstappen profiteerde van een aanrijding tussen Sebastian Vettel en Valtteri Bottas in de eerste bocht na de start. De Nederlander ontweek de botsende Ferrari en Mercedes en schoof van de vierde plek door naar de tweede. 'Ik had bij de start natuurlijk geluk dat ik niet geraakt werd en kon vanaf dat moment mijn eigen race rijden. Het eerste deel was wel wat lastiger, maar na de pitstop op de zachte banden ging het prima. Ik had wel last van vibratie in de auto, maar ik kon ermee rijden en dan ga je gewoon door. Tweede plek is prima.'

Tijdstraf

?Vettel kreeg een tijdstraf van vijf seconden voor zijn aanrijding met Bottas. Verstappen reageerde er in de persconferentie na de race cynisch op. "Ze moeten hem vragen zijn rijstijl aan te passen, want dit is eerlijk gezegd onaanvaardbaar", zei de Limburger met stevige ironie. "Dat zeiden ze ook tegen mij aan het begin van het seizoen, toen ik een paar keer een fout maakte. En Vettel moet hetzelfde doen als ik en dat is zijn rijstijl juist niet aanpassen en op dezelfde manier doorgaan. Ik heb namelijk ook niets veranderd en nu gaat het gewoon goed."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!