Hogere beloning voor Martens: 'Geeft gevoel van waardering'

© Nike
Lieke Martens en de andere Oranje Leeuwinnen kunnen in de komende jaren op een aanzienlijk hogere financiële beloning rekenen.
De voetbalsters hebben een akkoord bereikt met de KNVB over de vergoedingen tot en met het WK van 2019.

Verveelvoudiging

Volgens de voetbalbond gaat het om "een verveelvoudiging van de tot op heden uitgekeerde beloningen". De Leeuwinnen wonnen in de afgelopen zomer, met een uitblinkende Martens, het EK in eigen land. Buiten die knappe prestatie wonnen de voetbalsters ook aan populariteit, waarna de speelsters pleitten voor hogere geldbedragen.

Waardering

De Nieuw-Bergense aanvalster zit zelf in de spelersraad die met de bond onderhandelde. "Het is fijn dat we na enige tijd onderhandelen een akkoord hebben bereikt'', zegt Martens. "Deze overeenkomst geeft een gevoel van waardering voor wat we het afgelopen jaar hebben gepresteerd.''

Limburgs

De KNVB wil niet zeggen om wat voor bedragen het precies gaat. Naast Martens maakten nog twee Limburgse voetbalsters deel uit van de EK-selectie: Dominique Janssen uit Horst en Vanity Lewerissa uit Maastricht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!