Vos ziet geen Nederlandse favoriet bij WK veldrijden

© ANP
Over haar kansen op het WK veldrijden was Marianne Vos vrijdagmiddag heel duidelijk. "Ik behoor zeker niet tot de favorieten voor de regenboogtrui."
Volgens Vos is er geen Nederlander favoriet: "Niemand van de Nederlandse ploeg trouwens, we zijn allemaal een beetje outsiders'', zei de zevenvoudig wereldkampioene in deze discipline.

Ziekte

Vos treedt aan in Valkenburg na een zeer moeizaam verlopen winter waarin ze langdurig aan de kant moest blijven wegens ziekte. Pas afgelopen weekend, na haar vierde plaats in Hoogerheide, besloot ze mee te doen aan de mondiale titelstrijd.

Technisch, zwaar, veel lopen

"De laatste intensieve training heeft me een goed gevoel gegeven, maar ook niet meer dan dat. Hoogerheide verliep vorige week wel goed. Toch mag je niet te veel waarde hechten aan de klassering, als je ziet welk parcours er hier ligt. Dit is totaal iets anders: technisch, zwaar, veel lopen, Hoogerheide was 'bollen', daar kon ik met de snelheid van de wegtraining op Mallorca veel compenseren."

Sanne Cant

Vos ziet in titelverdedigster Sanne Cant de topfavoriet. "Ze rijdt het hele seizoen vrij dominant. Dit is niet per se het parcours wat haar het best ligt, maar met haar techniek kan ze goed uit de voeten."