Max Verstappen uitgevallen in GP Azerbeidzjan

© ANP
Max Verstappen is zondag in de Grote Prijs van Azerbeidzjan weer niet over de finish gekomen. Wederom begaf zijn Red Bull-bolide het.
"Hier gaan we weer", roept een boze Max Verstappen over de boordradio. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo kwam later als eerste over de streep in Bakoe en mocht de champagne ontkurken.

Vierde positie

Na een prima start, kwam de Limburger door een botsing tussen Bottas en Raikkonen op de vierde positie te liggen, vlak achter Sergio Perez. Verstappen was begonnen aan een aanval op de derde positie toen zijn auto weer in de problemen raakte. In de 12e ronde van de race was het gedaan voor de Limburger.

Oliedruk

Door te weinig oliedruk moest Verstappen zijn wagen in de pit laten staan tijdens de stop. Even leek het probleem opgelost te kunnen worden en moest de coureur in zijn wagen blijven zitten. Helaas, een paar seconden later werd zijn stuur uit de racewagen gehaald en kwamen er excuses vanuit zijn team.

Problemen in kwalificiatie

Verstappen viel twee weken geleden ook al uit tijdens de Grote Prijs van Canada. Ook de trainingen op het stratencircuit van Bakoe verliepen allesbehalve vlekkeloos. De coureur moest de derde vrije training voortijdig staken en kende naar eigen zeggen ook problemen in de kwalificatie. "Normaal was ik derde en geen vijfde geworden. Het is altijd wat'', klaagde hij.

Accu

Verstappen lag in de vorige Grote Prijs van Canada op de tweede positie toen de accu van zijn wagen het begaf. Eerder dit seizoen haakte hij in Bahrein af met remproblemen en werd hij in Spanje uit de race getikt bij een crash in de eerste bocht.