Red Bull-baas: uitvalbeurten goed voor karakter van Max

Teambaas Christian Horner in gesprek met Max Verstappen. © ANP
Max Verstappen zit niet in de beste periode van zijn racecarrière. In Canada viel hij al voor de derde keer dit seizoen uit. Volgens Red Bull-baas Christian Horner zijn deze uitvalbeurten juist goed voor de 19-jarige coureur.
"Het is goed voor zijn karakter, want het maakt hem sterker", zegt de teambaas van de Engelse renstal tegen ESPN.

Frustratie

De 19-jarige racesensatie is er na zijn derde uitvalbeurt niet meer echt gerust op dat het goed komt met de motor van zijn Red Bull. Het steekt Verstappen dan ook dat hij in de laatste vijf races maar twee keer de race heeft kunnen uitrijden wegens technische problemen, terwijl zijn teamgenoot Daniel Ricciardo drie keer op rij op het podium is gekomen.

Lees ook: Max Verstappen bezorgd over motorproblemen

Progressie

Ondanks de tegenslagen voor de jongeling ziet Horner positieve dingen. "Hij gaat steeds beter rijden. Je ziet de prestaties in de laatste twee of drie races, hij maakt veel progressie. Het is jammer dat hij niet de resultaten behaald heeft die hij verdient." De teambaas verwacht dan ook dat zijn pupil dit seizoen nog wel mooie resultaten gaat neerzetten. "Het seizoen is nog lang."

Begrip

Toch kan Horner ook wel de reactie van Verstappen begrijpen. "Hij is emotioneel wanneer hij uit de auto is gestapt. Maar als je naar de cijfers kijken komen we steeds dichterbij. Hij was tweede in Canada vlak achter een dominante Mercedes. De andere Mercedes en beide auto's van Ferrari lagen achter hem", zegt de teambaas. "Dus we gaan de goede kant op, maar er zijn zaken die we niet onder controle hebben. Canada was daar een voorbeeld van. Hij weet hoe hard we werken om prestaties en betrouwbaarheid onder controle te krijgen."

Stratencircuit

Volgende week zondag staat de Grand Prix van Azerbeidzjan op het programma. De race op het stratencircuit van Bakoe is live te volgen bij 1Limburg.