VVV-trainer Steijn verwacht zware wedstrijd tegen Vitesse

© Jack Kochanowski
VVV-trainer Maurice Steijn verwacht zondag een zware wedstrijd tegen Vitesse. Toch acht hij zijn ploeg niet kansloos in Arnhem.
"We hebben een sterke selectie en hebben allerlei mogelijkheden omdat spelers die op de bank zitten aan de deur kloppen bij de jongens die in de basis staan", blikt Steijn vooruit op de clubsite.

Nwakali

Een van de spelers op wie Steijn doelt is Kelechi Nwakali. "Hij viel heel sterk in bij FC Groningen, om een voorbeeld te noemen", zegt de trainer. Toch weet hij nog niet zeker of er een basisplek voor hem in zit.

Goede ploeg

Steijn weet dat zijn ploeg zondagmiddag vanaf de eerste minuut alert moet zijn. "Vitesse is niet alleen een heel goede ploeg, maar ze hebben ook heel goede spelers, die als het niet draait toch een wedstrijd kunnen beslissen."

Eigen spel

Volgens de trainer loopt de selectie van Vitesse over van kwaliteit. "Van keeper Pasveer tot spits Matavz, het zijn allemaal spelers met meerwaarde", zegt hij. "Ik ben heel benieuwd hoe onze jongens zich daar tegen gaan verweren. We gaan in ieder geval ons eigen spel spelen zonder ons aan de opponent aan te passen. Maar het hangt natuurlijk mede van die opponent af, in hoeverre we ons vertrouwde spel kunnen spelen."