MVV wint in eigen huis van Helmond Sport

© Publiciteitvisie
MVV heeft Helmond Sport in De Geusselt met 3-1 verslagen.
Ondanks dat verdediger Shermar Martina in de warming up geblesseerd moest afhaken, begon het duel niet slecht voor de Maastrichtse club. In de 4e minuut schoot Okita zijn ploeg op voorsprong.

Verrips

De gasten vochten zich meteen terug in de wedstrijd, kregen een aantal goede mogelijkheden maar hadden het vizier niet op scherp of doelman Verrips kon redding brengen. Een keer was de MVV-keeper verslagen (22e minuut) maar Joeri Schroijen redde op de doellijn. Tegen de verhouding in vergrootte Koen Kostons de Maastrichtse voorsprong. De jonge spits scoorde in de 39e minuut zijn eerste competitiedoelpunt in de eerste divisie voor MVV. En dat deed hij niet onaardig. Na een steekpass van Pieter Nys schoot hij de bal van binnen de zestien hoog in de korte hoek.

Tweede helft

In de tweede helft was MVV in de eerste fase de betere ploeg en was het wachten op de 3-0. Maar Okita en Yildirim lieten na om de voorsprong te vergroten. Helmond Sport werd sterker en kreeg diverse kansen. Pas in de 80e minuut viel de aansluitingstreffer toen een schot van Naudts van richting werd veranderd en doelman Verrips kansloos was. Een benauwde fase brak aan voor de jonge Maastrichtse ploeg, waar het beste er vanaf was.

Beslissing

Maar in de slotminuten scoorde MVV onverwacht via invaller Dean Koolhof de 3-1. Daarmee was de wedstrijd beslist en komt MVV weer in het linkerrijtje. Maandag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, uit bij FC Emmen.