Vanderlyde: 'Mayweather wint van McGregor met knockout'

© ANP
Nog vier dagen te gaan tot 'het gevecht van de eeuw' tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor. De Sittardse oud-bokser Arnold Vanderlyde denkt dat de titanenstrijd voortijdig wordt beslist met een knockout.
"Mayweather is voor mij de favoriet", zegt de Sittardenaar tegen 1Limburg. "Ik denk dat hij het gevecht vroegtijdig beslist met een knockout."

Grootheden

De Amerikaanse oud-bokser heeft zijn pensioen opgeschort om het tegen de Ierse MMA-vechter op te nemen. De 40-jarige Mayweather wordt gezien als de beste bokser van zijn generatie. Hij is ongeslagen in 49 profgevechten, waarvan 26 partijen om de wereldtitel in vijf verschillende gewichtsklassen. Zijn opponent heeft ook een aardige staat van dienst. De 28-jarige Ier is de eerste MMA-vechter ooit met UFC-titels in meerdere gewichtsklassen.

Botten oliën

"Mayweather heeft twee jaar niet gebokst", zegt de drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar. "Heeft hij de skills nog? Heeft hij de snelheid nog waar hij zo bekend om stond? Is hij mentaal en fysiek nog in orde? Hij zal zijn botten dus goed moeten oliën om het tegen de jongere McGregor op te nemen."

Debuut

Maar tegelijkertijd is het voor de Ierse vechter zijn professionele debuut in de boksring. En juist dat is volgens Vanderlyde een voordeel voor 'Money' Mayweather. "Hij beheerst de discipline en is heel ervaren. Boksen is een andere business dan MMA. Daarom is hij voor mij de favoriet. En als Mayweather in vorm is, krijgt McGregor het heel lastig. Dan kan hij niks beginnen tegen zo'n excellente counterbokser", zegt Vanderlyde.

Knockout

Volgens de oud-bokser wordt het een enorm interessant gevecht. "Niets is zo onvoorspelbaar als een bokswedstrijd", zegt de Sittardenaar. "De eerste ronden worden cruciaal. Als Mayweather die goed doorkomt, denk ik dat hij het gevecht vroegtijdig beslist met een knockout."

100 miljoen euro

De topvechters treffen elkaar in de nacht van zaterdag op zondag voor héél veel geld in de MGM Grand in Las Vegas. Om 05:00 uur staat het hoofdgevecht gepland. De winnaar gaat aan de haal met 100 miljoen euro.