Nederlaag basketballers Weert krijgt mogelijk nog staartje

© iStock
Basketball Academie Limburg (BAL) heeft zaterdagavond ook haar vijfde wedstrijd in de eredivisie verloren. Maar die nederlaag krijgt mogelijk nog een staartje.
Het Groningse Donar trad met te veel buitenlanders aan tegen de ploeg uit Weert.

Nederlaag

Basketball Academie Limburg kwam voor in de wedstrijd, maar het eerste kwart werd met 21-12 afgesloten. Daarna kwam de jonge ploeg uit Weert er niet meer aan te pas. In de rust was de achterstand al opgelopen tot 39-28. In de tweede helft liepen de Groningers verder uit. Uiteindelijk werd het het een 76-49.

Gevolgen?

Of de Weerter basketbalploeg zonder wedstrijdpunten blijft, is nog even afwachten. Tegenstander Donar speelde tegen de regels in, in het derde kwart van het duel, met vijf buitenlanders. Het maximum is vier. De vraag is nu, welke gevolgen kan dit hebben?

Nieuwe regel

De afgelopen zomer heeft de Dutch Basketball League (DBL) besloten het aantal toegestane buitenlanders per club te verhogen van vier naar vijf op het wedstrijdformulier. Daarbij geldt wel de verplichting dat er minimaal één Nederlandse speler op het veld moet staan.