Eerste podiumplek voor Robin Frijns in Misano

Archieffoto © Facebook / Robin Frijns
Robin Frijns heeft in het Italiaanse Misano zijn eerste podiumplek in de DTM behaald. De Audi-coureur legde in de eerste nachtrace in de Deutsche Tourenwagen-Masters beslag op de tweede plaats.
Frijns lag na de tweede Safety Car periode nog twaalfde, maar kwam daarna als een speer naar voren. In de slotronde dwong hij Edoardo Mortara in zijn Mercedes in de fout te gaan, waardoor hij de Italiaan van de tweede plaats kon verdringen.

Safety car

De Maastrichtenaar had zich als twaalfde voor de race gekwalificeerd en werkte zich naar de middenmoot voordat de safety car voor het eerst op de baan verscheen. Kort na de hervatting van de race moest de safety car na twee race-incidenten opnieuw de baan op. Frijns zakte van de negende naar de twaalfde plek, maar begon daarna aan zijn opmars.
De eerste race in Misano werd gewonnen door Paul di Resta. Frijns kwam op minder dan twee seconden van de Britse Mercedes-coureur over de finish.

Tweede race

Zondagavond komen de DTM-coureurs voor de tweede race in Misano de start.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!