Dumoulin over ploegentijdrit: 'Op waarde geklopt'

© ANP
Tom Dumoulin denkt dat zijn ploeg in de tijdrit op waarde is geklopt door Quick-Step Floors.
Team Sunweb pakte op het WK wielrennen in Oostenrijk de zilveren medaille, waar het vorig jaar nog de wereldtitel won.

Goud verliezen
"We hebben het zilver gewonnen, maar na vorig jaar voelt dit als goud verliezen", reageert de renner uit Maastricht na afloop. Hij denkt overigens dat de ploeg geen fout heeft gemaakt op het ruim 62 kilometer lange parcours.

Zilveren medaille Dumoulin en Sunweb in ploegentijdritLimiet
"Je zit als ploeg allemaal op je limiet op de klim. Misschien hebben wij allemaal net iets over de limiet gezeten en konden we daarna niet doortrekken." Toch denkt Dumoulin dat hoe het ook gelopen was, dat Team Sunweb was geklopt. "Maar we mogen trots zijn."

Commerciële redenen

Het was overigens voor de laatste keer dat de ploegentijdrit werd gehouden. Tom Dumoulin vindt het jammer die verdwijnt van het WK-programma. De 27-jarige renner denkt dat er commerciële redenen zijn om het onderdeel te schrappen. "Als steeds blijkt dat dit een duur evenement is dat zich niet terugbetaalt dan moet er iets anders worden verzonnen."

Niet interessant
Een optie zou een tijdrit zijn voor gemengde landenteams, hoorde ook Dumoulin die niet meteen warmloopt voor die opzet. "Ik weet niet of dat de oplossing is, of mensen thuis dat interessanter gaan vinden dan wat we vandaag hebben laten zien. Ik denk van niet. De renners zitten er nog minder op te wachten. Het wordt raar om ineens samen te rijden. Wij als Nederland zijn dan wel meteen topfavoriet, vooral dankzij de vrouwen natuurlijk."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!